שאלות תשובות

האם הוראות חברת הביטוח לאופן תיקון הרכב מחייבות בכל מקרה

חברת הביטוח "המגן" באמצעות חברת הבת "שמגד בע"מ" אישרה שימוש בחלקים תחליפיים בלבד לתיקון הרכב, בעלת הרכב התעקשה על שימוש בחלקים מקוריים – ובית המשפט פסק לטובתה

מהם הכללים לחגירת חגורות בטיחות באוטובוס?

חשוב שילדיך ישתמשו בחגורות בטיחות באופן הנכון וחשוב גם שהם לא יתנכלו לחגורות ולאביזריהן. חגורת הבטיחות מצילה חיים ויש לשמור עליה כדי שתשמור עלינו.

 

  1. ילדים מעל גיל 8 יחגרו חגורות (משולבות או חגורות - אגן, כמותקן באוטובוס) כל עוד האוטובוס בתנועה, כלומר מהעלייה לרכב ועד הירידה ממנו.
  2. לדים עד גיל 8 ישתמשו במושב מגביה (בוסטר) אם הם יושבים במושב שבו מותקנת חגורה משולבת ("אלכסונית"). אין צורך במושבים מגביהים כשיושבים במושב באוטובוס שבו מותקנת רק חגורת-אגן ("חגורת מותניים").
  3. ילדים מתחת לגיל 3 יוסעו כשהם יושבים במושב בטיחות לפעוטות, המרותק למושב באוטובוס בחגורת הבטיחות (אגן או משולבת) המותקנת באוטובוס.

 

חשוב להדגים לילדים את השימוש הנכון בחגורות ולדבר על ליבם, שיהיו חגורים בכל עת בזמן הנסיעה. הנהג אולי יזכיר להם זאת, אך הנהג עסוק בנהיגה ואין הוא יכול לוודא חגירה בכל עת לכל ילד.

מקור: אגף ההסברה הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים

השיטה : "תאריך עלייה לכביש" במקום "שנת דגם" - מה זה אומר?

ועדת הכלכלה בכנסת אישרה היום (ב'), 22.10.2007 - את שינוי שיטת רישום כלי הרכב הנהוגה בישראל. כיום, מתחילה שנת הדגם בשוק הרכב הישראלי ב-1 במאי. בקרוב, לא יהיה רשום "שנת דגם" לכלי רכב שיעלו על הכביש - במקום זה יצויין ברישיון הרכב "תאריך עלייה לכביש", שהוא למעשה תאריך הרישום במשרד הרישוי.

בבדיקת הינשוף (כמות האלכוהול) לא הוחלפה הפיה - זכאי או אשם?

נהג הואשם בבית המשפט לתעבורה בת"א, בפני כב' השופט מאיר דרורי כי כאשר נהג עם רכבו הפרטי בתל אביב, ברחוב פנקס מכיוון מזרח לכיוון מערב והתקרב לצומת עם רחוב מרים החשמונאית, לא הבחין מבעוד מועד ברכב המשטרה משמאלו, החל פונה פניית פרסה שמאלה מכיוון נסיעתו,חסם דרכו של רכב המשטרה ושני כלי הרכב התנגשו, כתוצאה ההתנגשות ניזוקו כלי הרכב המעורבים.

איך לחסוך בדלק?

להלן מספר דברים שכדאי להפנים:

 

  1. ככל שהמכונית קטנה יותר והמנוע קטן יותר - צריכת הדלק קטנה יותר והחיסכון גדול יותר.
  2. עובדה : הפעלת מזגן צורכת דלק.
  3. האצות ובלימות גורמים לצריכת דלק. לכן, הימנעו מבלימות מיותרות, סעו לאט, הקפידו על מהירות קבועה ואל תימשכו הילוכים.
  4. מכוניות בעלות מנועי דיזל - צורכות הרבה פחות דלק.
  5. עמידה ממושכת בפקקים גורמת למנוע לצרוך הרבה דלק.

 

לסיכום, אם אתם עומדים לפני רכישת מכונית חדשה, עדיף מנוע דיזל ו/או רכב עם מנוע קטן. סעו בזהירות ובמהירות קבועה על מנת שלא תיצטרכו לבלום לפתע. אל תאיצו כשמישהו מנסה להשתלב בנתיב שלכם. וכמובן, אם יש רוח קרירה העדיפו אותה על פני המזגן, חבל על הדלק. וכמובן, סעו בזהירות.

כיצד יש לטפל במצבר הרכב בחורף?

"וולקן מצברים" המשווקת את מצברי וולתא מגישה לציבור הנהגים בישראל מגוון טיפים לטיפול מצברי הרכבים לקראת החורף. מיהם אויבי המצבר ? איך יודעים מתי המצבר עומד להיגמר ?

 

  1. לאור העובדה שאורך חיי המצבר הינם בין 2-3 שנים בממוצע, מומלץ לבדוק מידי מספר חודשים את תאריך תחילת השימוש במצבר והאם מתח הטעינה הינו בדרגה המתאימה, לאור העובדה שמתח טעינה גבוה יכול לגרום לנזק למצבר ומתח טעינה נמוך גורם להתרוקנות המצבר.
  2. יש לדאוג לניקיון קבוע של קטבי המצבר מכיוון שעל הקטבים נוטה להתפתח קורוזיה העלולה לגרום לבעיות בהעברת החשמל במצבר.
  3. יש לבדוק בקביעות את כמות המים המזוקקים במצבר לאור בעיית התאיידות המים.
  4. יש להקפיד למלא את המצבר במים מזוקקים בלבד ולא במי ברז רגילים או במים מינרלים ויש לדאוג שתמיד יהיה ברכב בקבוק מים מזוקקים.
  5. יש לרכוש מצבר של יצרן מוכר ולדאוג לקבלת תעודת אחריות הנותנת אפשרות לקבלת שירות נגיש בנקודות שירות בפריסה ארצית.
  6. מומלץ להחזיק ברכב כבלי התנעה לעת חירום שהמצבר שלך או של שכנך, מתרוקן.
  7. איך יודעים שהתקלה נעוצה במצבר ולא מדובר במשהו אחר? יש לגשת למוסך ולבדוק את המצבר במכשור מתאים. לפעמים ייתכן שאין חשמל במרכב, אך הבעיה לא תמיד נובעת מהמצבר אלא מהאלטרנטור, או מזליגת זרם.
  8. כאשר המצבר חלש יש לגשת למוסך, אלא אם בעל הרכב יודע לפרק ולהרכיב את המצבר לבד. במקרה כזה יש לקחת בחשבון שישנה אפשרות לפגיעה במערכות החשמל של הרכב, בעיקר בכלי רכב בהם יש מחשוב. תמיד עדיף לפנות לבעל מקצוע.
  9. יש לבדוק את המצבר בכל פעם שהאוטו בטיפול.
  10. ברוב המקרים אי אפשר לדעת מראש מתי המצבר עומד להיגמר אבל לפעמים הנעה חלשה יכולה להיות סימן.
  11. על מנת למנוע את התרוקנות המצבר יש:
    • לבדוק אצל החשמלאי שיש טעינה אופטימלית 14.2-13.8
    • כמו כן לבדוק שאין זליגת זרם.
    • לבדוק טעינה לפני קניית מצבר.
    • כל 6 חודשים לבדוק טעינה.

 

שלושת אויבי המצבר:

חוסר מים במצבר- לבדוק שמפלס המים לא ירד מתחת לקו המינימום. ויברציות- חיזוק המצבר לרכב בהתקנה מקצועית. טעינה לקויה- טעינת יתר או חוסר טעינה- לבדוק טעינה באופן קבוע.

הגשמים הגיעו - איך נוהגים בחורף?

למה כדאי לשים לב?

 

  • תקינות ויזואלית: חפשו חתכים, קרעים וסימני יובש בחלקו החיצוני של הצמיג.
  • תוקף: כמו למוצרי מזון, גם לצמיג תוקף. תוקף הצמיג הינו 5 שנים מיום ייצורו. תאריך הייצור מוטבע על דופן הצמיג בארבע ספרות: שתי הראשונות לשבוע הייצור, שתי האחרונות לשנת הייצור.

 

לחץ אוויר: המרכיב המשפיע ביותר על התנהגות הרכב! הקפידו למלא לחץ אוויר נכון כפי שמצוין על מדבקת היצרן או בספר הרכב. אל תפחיתו ואל תוסיפו לרשום! רצוי למלא אוויר בתחנת דלק שיש בה מפוח אוויר דיגיטלי, והקפידו לעשות זאת כאשר הצמיג קר, ולא לאחר נסיעה ארוכה. בדקו אוויר אחת לשבועיים, ועשו זאת גם לצמיג החליפי (במכוניות בעלות גלגל חליפי קטן, לחץ האוויר בגלגל החליפי שונה משאר הגלגלים. בדקו בספר הרכב את הלחץ הנכון).

פנסים, שמשות ומראות: בחורף לפנסי המכונית משמעות אדירה, ולכן עלינו להקפיד לבדוק את תקינות כל תאורות הרכב, ולנקות את הפנסים כך שיתקבל טווח ההארה המקסימאלי. אדים על החלונות שלא נוקו כהלכה ישאירו אחריהם סימנים שיפריעו לנהיגה, בעיקר בלילה ולכן יש לנקות את החלונות מבפנים עם מטלית יבשה. בכלי רכב רבים מותקנת מע' לחימום מראות הצד. חפשו את הלחצן והפעילו את חימום המראות בכל נסיעה גשומה.

מגבים: בדקו תקינות הפעילות, החליפו מגבים יבשים ומלאו מי מגבים.

ההכנה לחורף היא זמן מצוין לשנות כמה הרגלי נהיגה ישנים ולהכיר את כמה ממערכות הבטיחות הקיימות:

Anti Lock Breaking System) ABS): מערכת למניעת נעילת הגלגלים. זו המערכת אשר בזכותה נוכל לקבל היגוי גם בעת בלימת חירום. למרות הדעה הרווחת, מע' זו אינה מגדילה את מרחק הבלימה, אלא מצליחה אף לקצר אותו. על מנת לאפשר למערכת לפעול ביעילות, עלינו לזכור את תופעות הלוואי של המע' בזמן פעולתה: רעשי נקישות וחריקות מהגלגלים, דוושת הבלם רועדת ויתכנו גם רעידות בהגה. כל אלו אינם מעידים על תקלה, אלא על פעולת ה ABS. בזמן בלימת חירום ברכב המצויד ב ABS, על כביש רטוב כמו גם על כביש יבש, עלינו ללחוץ על דוושת הבלם עד הרמה המקסימאלית האפשרית ולא להרפות עד לעצירתו המוחלטת של הרכב. בזכות ה ABS נוכל לבצע תמרון התחמקות מהמכשול ללא הרפיה מדוושת הבלם. אין לפמפם את דוושת הבלם!! ה ABS עושה זאת במקומנו וביעילות גבוהה בהרבה.

(ESP (Electronic Stability Program: מע' בקרת יציבות. לכל יצרן יש שם שונה לאותה המערכת, אשר מטרתה לזהות אובדן אחיזה של הצמיגים ובעזרת בלימת הגלגל הרלוונטי, להשיב את הרכב למסלול הנסיעה הנבחר. מע' זו תכנס לפעולה במידה ותזהה החלקה של הרכב ביחס לכיוון הנסיעה המקורי. נוכל לדעת שמערכת פועלת ע"י נורית (לרוב צהובה ובצורת משולש) מהבהבת בלוח השעונים. במכוניות רבות ניתן לנתק את המערכת כדי לקבל אופי "ספורטיבי" יותר, אך לרוב הדבר אינו מומלץ.

אובדן אחיזה: בלתי אפשרי לשלוט במכונית אשר איבדה את אחיזתה עם הכביש. גם נהג מיומן ומאומן יתקשה להחזיר לידיו את השליטה שאבדה, כל שכן על הכביש הציבורי. המקום בו קיימת הסכנה הגדולה ביותר לאיבוד אחיזה הוא בסיבוב ובמיוחד על כביש רטוב ודל אחיזה. יש לזכור שמכוניות בעלות הנעה קדמית (כמו מרבית המכוניות הפרטיות בישראל) יטו להרחיב את קו הסיבוב ולהחליק לשוליים החיצוניים של הסיבוב ("היגוי חסר"), ואילו רכבים בעלי הנעה אחורית (פרטיות מסוימות וטנדרים לרוב) ירצו להחליק כך שחלקן האחורי יטה להוביל את כיוון הנסיעה ("היגוי-יתר"). גם למכוניות בעלות הנעה כפולה ישנן מגבלות אחיזה. על מנת להימנע מאובדן אחיזה בסיבוב, יש להאט את המהירות לפני הכניסה לסיבוב, ולהימנע מפעולות חריגות של תאוצה/בלימה במהלך הסיבוב עצמו. יש לבצע את התאוטה לפני הסיבוב ולא בתוכו, ולהוסיף בלימה במינון עדין ע"פ הצורך.

בלימה עם הילוכים: נהגים רבים בולמים את הרכב בעזרת ההילוכים לקראת סיבובים, בטענה שכך הם "שומרים" על בלמי המכונית ו"עוזרים" למכונית לבלום. הדבר אולי מקבל צידוק כאשר מדובר במשאיות כבדות, אך אינו נכון לגבי מכוניות נוסעים וטנדרים (כולל משאיות קלות עד 7 טון לערך). במכוניות מע' הבלמים היא טובה, חזקה ויעילה מאוד, והיא אינה זקוקה ל"סיוע" של ההילוכים לבלימה. מעבר לכך, בלימה עם הילוכים עלולה לגרום לנעילה של הגלגלים המניעים ובכך לגרום לאובדן אחיזה מסוכן. לכן בלימה (כלומר: הורדת מהירות) תתבצע עם הבלמים בלבד, וההילוך המתאים ישולב רק אח"כ על מנת לשמור על מהירות הרכב.

מרכז כובד: בבואנו להעמיס ציוד על מכונית, טנדר או על משאית קלה, חשוב לזכור כי כל משא שאנו מטעינים על הרכב (ובכלל זה נוסעים ואנשים) מעלה את מרכז הכובד שלו ופוגע ביציבות שלו. לכן על המטען המועמס להיות קרוב לרצפת הרכב ככל שניתן. הימנעו מקשירת מטענים על גג הרכב או בנקודות גבוהות אשר יגביהו את מרכז הכובד עוד יותר ויעצימו את השפעות רוחות הצד הנפוצות בחורף. הטעינו את צד ימין וצד שמאל באופן שווה, והקפידו להעמיס עד המשקל המותר המרבי ולא מעבר לו. מעבר לכל זאת, הקפידו תמיד שכל נוסעי הרכב יחגרו חגורות בטיחות כראוי, לבשו את החולצות הצהובות הזוהרות במידה ואתם יוצאים מהמכונית על השוליים, ודאגו לנהוג בשיקול דעת מוגבר.

אופנועים וקטנועים: גם רוכבי האופנועים והקטנועים יכולים להגדיל ולעשות כדי שמידת בטיחותם תגבר: בדקו את הצמיגים ולחץ האוויר הנכון (כמו במכונית). רססו תרסיס דוחה אדים על חלקו הפנימי של משקף הקסדה, ותרסיס דוחה מים על חלקו החיצוני, כך תיהנו מראות טובה יותר. הקפידו לרכב תמיד עם אורות תקינים ונקיים (רצוי אף אורות גבוהים במידת האפשר). האפוד הזוהר הוא כלי מצוין להעצמת הנראות של הרוכב לכן לבשו את האפוד הזוהר בכל רכיבה. רכבו עם מעיל ומכנסי רכיבה שיספקו לכם הגנה מקסימאלית, ורכבו תמיד עם קסדה רכוסה היטב. זכרו שהסימונים על הכביש מרוססים בצבעי שמן מחליקים ולכן נסו שלא להאיץ או לבלום על סימוני הכביש, ובעת עמידה ברמזור אל תעמדו על קו העצירה או על מעבר החצייה – זו סכנת החלקה בטוחה!

קיבלתי דו"ח חנייה - מה עושים?

כמעט וכל אחד מאיתנו מוצא את עצמו עומד בחוסר אונים לידי רכבו כשעל שמשת הרכב מתנוסס דוח חניה. להלן מספר טיפים להתמודדות עם מפגש זה:

 

  1. ככלל על העירייה להודיע על עבירת הקנס תוך שנה מיום ביצועה. אם לא הודיעה העירייה כאמור ולא הגישה כתב אישום באותו מועד, לא תוכל לתבוע בגין העבירה, בטענת התיישנות.
  2. לא יתחילו בביצוע העונש בגין הקנס אם נפסק ביצועו לא ימשיכו בו אם מיום שהגיע המועד לתשלום הקנס (לאחר 90 יום) או מיום ההפסקה, הכל לפי המאוחר יותר, עברו 3 שנים. פעולות האכיפה בהן נוקטת העירייה, עוצרות את מרוץ ההתיישנות.
  3. חזקת המסירה: על העירייה לשלוח את הודעת הקנס באמצעות דואר רשום לא די בהדבקה על השמשה. יודגש כי קיימת חזקה על פי התקנות כי די במשלוח הודעת הקנס בדואר רשום כדי שתהיה מסירה לאזרח. כך שאם אין בידי העירייה הוכחה על משלוח הודעת הקנס ולא חלפה תקופת ההתיישנות יהיה על האזרח לשלם את הקנס המקורי.
  4. טעות ברישום הדוח מהווה לעיתים קרובות עילה לביטול הדוח. לפיכך, מומלץ לבדוק את הדוח לפרטי פרטים (מקום ביצוע העבירה, פרטי הרכב וכדומה).
  5. שהייה בחול, מעבר דירה (בתנאי שהכתובת החדשה עודכנה במשרד הפנים) וכדומה, יכולים להוות ראיה לכך כי המכתב אשר נשלח על ידי העירייה לכתובת הישנה לא התקבל אצלכם. כך שאם לא עברה תקופת ההתיישנות, תצטרכו לשלם את הקנס המקורי בלבד.
  6. יש לבדוק באם הודעת הקנס ניתנה לכם כדין.דהיינו יש לבדוק באם היה תמרור האוסר את החניה במקום, באם יש צורך בתווי חניה, באילו שעות מותר לחנות וכדומה. לעניין גם תמרורים לא מוצבים כדין.
  7. מומלץ לבדוק באם הרכב היה בחזקתכם או בשימושכם בעת קבלת הדוח.
  8. ניתן לבטל או להפחית את תוספת הפיגורים אם תוכיחו כי לא היה באפשרותכם לשלם את הקנס במועדו בגין סיבה שלא היתה תלויה בכם.
  9. מומלץ בכל מקרה לצרף מסמכים, אישורים, תמונות, תצהיר וכיוצא בזה לשם חיזוק טענותיכם.
  10. ניתן לבטל את הקנס אם הוטל שלא כדין על נכה או אדם שנפטר.

 

האמור לעיל הינו בגדר המלצה ואין בו בכדי להוות ייעוץ משפטי.

איך אזהר מגנבי הרכב?

 

  1. אל תשאיר חפצים ללא השגחה, בתוך הרכב ומחוצה לו.
  2. אם אין לך ברירה ועליך להשאיר חפצי ערך ברכבך, נעל אותם בתא המטען ואל תשאיר אותם גלויים בתוך הרכב.
  3. זכור, כי בכל מקרה אין להשאיר נשק ברכב אפילו לפרק זמן קצר ביותר! זוהי עבירה על החוק. אם הדבר יתגלה, תועמד לדין.
  4. זכור! עבריינים או מחבלים עלולים להשתמש בנשק גנוב.
  5. הימנע מהשארת מכשיר טלפון סלולרי ברכב: גניבת הטלפון תגרום, בהכרח, נזק לרכבך, גם אם העבריין אינו מעוניין להסב נזק לרכב עצמו.
  6. אל תשאיר ילדים ותינוקות לבד ברכב, אפילו אם זה רק לכמה דקות. כבר היו מקרים שבהם התינוק נגנב עם הרכב.
  7. הרכבת מערכת אזעקה תקנית אצל מתקין מורשה לאזעקות. התייעץ עם סוכן הביטוח או חברת הביטוח שלך לגבי אזעקות מומלצות, העומדות בתקני מכון התקנים ואמצעי מיגון אחרים.
  8. מומלץ גם להרכיב "אימובילייזר" – מערכת המאפשרת את התנעת הרכב באמצעות התקן מיוחד, המצוי רק בידי בעל הרכב.
  9. אל תרשום את קוד ה"אימובילייזר" על השלט, סוכך השמש או במקום גלוי.
  10. נוסף על האמצעים האלקטרוניים השתמש במנעול המורכב על ידית ההילוכים של הרכב. כל אמצעי הגנה נוסף ברכב יקשה על העבריין וירתיע אותו מגניבת רכבך.
  11. כשאתה עוזב את הרכב, נעל את כל הדלתות וסגור את החלונות היטב.
  12. אל תפתח "פתח אוורור" שכן פתח כזה הוא גם פתח לפורץ.
  13. אל תשאיר רשיונות ומסמכים בתוך הרכב, הם עלולים לשמש "כיסוי" לגנב, שיתחזה כבעל הרכב.
  14. כשאתה עוזב את הרכב הפעל את מערכת האזעקה ואת כל האמצעים הנוספים המותקנים ברכבך. אל תתעצל, אפילו אם יצאת מהרכב לרגע!
  15. כשאתה מחנה את הרכב בלילה, בחר במקום חנייה הגלוי לעוברי אורח ומואר היטב. אם יש באפשרותך, הוסף תאורה ליד מקום החנייה הקבוע שלך בבית.
  16. כאשר אתה משאיר את הרכב לתקופה ממושכת ללא שימוש (למשל, כשאתה נוסע לחו"ל), השתמש במנעול הנמצא בתוך בורג הגלגל, כדי למנוע את גניבת הגלגלים. שקול את האפשרות להחנות את הרכב במקום מורשה היכול לשמור על הרכב.
  17. קח את מפתחות הרכב גם אם אתה יוצא מהרכב רק לרגע. השתדל לא להשאיר מפתחות בידיהם של עובדי חנייה ומוסכים ואל תעביר להם את הקוד לרכב.
  18. אל תשאיר את מפתחות הבית שלך בידי עובד חנייה או עובד במוסך, גם אם אתה מכיר אותו. אין לדעת לידי מי מגיע צרור המפתחות ולמי תהיה גישה לשכפלם.
  19. אל תשאיר את צרור המפתחות שלך ליד דלת הכניסה בביתך גם אם הבית נעול. פורצים וגנבים רבים ניצלו מצב נוח זה לגניבת הרכב, לאחר פריצת הבית.
  20. בעת תדלוק הרכב בתחנת דלק, כבה מנוע וקח את המפתחות כשאתה יוצא מחוץ לרכב.
  21. כשאתה יוצא להוציא כסף מכספומט, בדגש על חודשי הקיץ, אל תשאיר את הרכב מונע. קח את מפתחות הרכב איתך.
  22. באיסוף הילדים מהגן, אל תשאיר את הרכב מונע עם מפתחות בפנים.
  23. זכור!!! לגנב מספיק מספר שניות להיכנס ולגנוב את הרכב.
  24. אם באפשרותך לשנות את קוד הרכב לאחר טיפול במוסך או כל טיפול אחר ברכב, עשה זאת.

 

אני רוצה להתנדב למשמרות הזהב ? איפה נרשמים

הפעילות מתבצעת במסגרת התנדבות למשמר האזרחי, בבתי ספר הסמוכים למקום מגוריך.

להרשמה ולפרטים נוספים ניתן לפנות לרס"ב מירי חזיזה, אגף קהילה ומשמר האזרחי, בטלפון : 9770540/1 - 03 .

אני מחפש בעל עסק באזור המרכז - איך אני מחפש באינדקס?

החיפוש באינדקס מתבצע לפי בחירת קטגוריות : בוחרים, אזור וקטגוריית הרצויה - התוצאות מופיעות און-ליין לפי סדר א'-ב'.

איפה מפרסמים מודעה בלוח ?

מוכר את הרכב, מחפש לקנות רכב?

פרסום בלוח גלגלים הינו חינם