MG5 במבחן דרכים
היצרן הסיני Saic, הבעלים של MG, דואג לספק מגוון רחב של פתרונות חשמליים וחשמליים למחצה, למגוון רחב של קהלים ונהגים. לאחרונה הושק ה- MG5, הרכב הכל-חשמלי-סטיישן הראשון בישראל. יצאנו איתו למבחן דרכים.
סטיישן
בניגוד לנעשה באירופה, הפופולריות של קטגוריית רכבי הסטיישן בישראל לא היתה גדולה רוב הזמן, וגם בתקופה שכן, היא לא באמת זכתה לעדנה ארוכת טווח.
מאז שסובארו (ואחריה מיצובישי) ביססו את מעמד ה"משפחתית 3 קופסאות" (ועם מנוע בנזין 1.3 / 1.6 ל' וגיר אוטומטי בבקשה), כרכב אידאלי עבור המשפחה הישראלית הטיפוסית, במהלך שהחל אי שם באמצע שנות ה-80' של המאה הקודמת, קשה היה לשבור את הפרדיגמה הזו.
לצד דגמי הסדאן נמכרו אמנם גם דגמי סטיישן, אך במספרים נמוכים בהרבה.
בתחילת שנות ה-2000 החלה לחלחל התפיסה הפרקטית אצל נהג המכונית המשפחתית הממוצעת, שהבין לפתע שרכב סטיישן בו דלת חמישית ותא מטען גדול ונגיש בהרבה להעמסה, עדיף על מרכב הסדאן הטיפוסי, בו תא המטען יכול אולי להיות עמוק, אך המיפתח מוגבל למרחק המצומצם שבין החלון האחורי הקבוע לפגוש.
כך החלה פופולריות מסוימת של מרכב הסטיישן, בעיקר של פורד פוקוס ויונדאי i30 (ואח"כ גם טויוטה אוריס ורנו מגאן), ואם אפשר מחברת ליסינג בבקשה.
כעשור מאוחר יותר, פינה מרכב הסטיישן את מקומו לרכב הפנאי הגבוה ממנו, שבמקרים רבים ויתר על יכולות השטח שאפיינו רכבי SUV ותיקים יותר, אך זה האחרון נהנה ממרווח גדול בתא הנוסעים, ומתא מטען גדול לא פחות מזה שבסטיישן.
רכב הפנאי איפשר ישיבה גבוהה ושלטת יותר בנעשה בכביש, שידר סטייל, ונהנה מעצם היותו מעודכן בהתאם לצו אופנה, שהפך טרנדי עד מאד גם לימים אלה.
כעת ה- MG5 מציג פתרון לנהג שחפץ בקדמה הטכנולוגית, הירוקה והחסכונית (חשמל), הוא צריך מקום רב לאחסון (סטיישן), אך מייחס פחות חשיבות לגינוני צו השעה, לאופנה ולסטייל (רכבי פנאי מעוצבים).
---
MG5 - רקע
ה- MG5 הוצג לראשונה ב-2012, והציג שתי גרסאות מונעות בנזין - האצ'בק וסדאן (שכונו MG GT), וזאת בשיתוף עם חברת Roewe, חברה נוספת הנמצאת באשכול החברות השייכות לחברה האם של MG - Saic.
הדגם הנוכחי לא יוצר כחשמלי מהבסיס, והוא מבוסס על הפלטפורמה שהכילה מנוע בנזין.
העיצוב המחודש, של החזית בעיקר, שייך לשפת העיצוב האחרונה, המתוכננת אף לחלק מהדגמים העתידיים של MG, מהדור השלישי.
ה- MG5 הוא לא רק הסטיישן הכל-חשמלי הראשון בישראל, שנחשף כאן לראשונה במאי השנה, אלא גם דגם הסטיישן הכל- חשמלי הראשון שהושק בשווקים גדולים ונחשבים כמו בריטניה.
MG5 – עיצוב חיצוני, מימדים
העיצוב החיצוני נאה והרמוני, גם אם לא פורץ גבולות, או כזה שיגרום ללסתות העוברים והשבים להישמט.
עדיין, ה- MG5 מקבל תשומת לב לא מועטה ברחוב; זה קורה בגלל ניסיונות לזהות באיזה מותג מדובר, אולי מפאת העובדה שמרכב סטיישן מודרני לא נפוץ בכבישינו, אולי בזכות האדום המטאלי הבוהק שצבע את המרכב של רכב ההדגמה, אולי בשל שילוב של כולם יחדיו.
מלפנים יחידות תאורת לד צרות, המשתלבות עם פס כהה דמוי שבכה שמחבר ביניהן, פגוש עם לועות דומיננטיים ובהם פנסי ערפל, שבכה תחתונה ופתח טעינה במרכזו.
מאחור יחידות תאורה גדולות בהן פנסי לד, ספוילר גג ופגוש אחורי שדואג אף הוא לתת תחושה יותר קרבית , עם פתחים לטובת פנסי ערפל אחוריים בצדדיו.
מהצד בולטים חלונות מושחרים מאחור, חישוקי 17" נאים ופסי אורך המעניקים ל-MG5 תחושה דינאמית. על הגג פסי אורך מוכספים.
מידות הרכב מדברות על 4.6 מ' לאורך, 1.818 מ' לרוחב, גובה בן 1.543 מ' ובסיס גלגלים של 2.659 מ'.
תא המטען יעיל, גם אם פחות מרכבי סטיישן מונעי בנזין, בשל המקום שתופסות הסוללות, ומציע נפח אחסון בן 479 ליטרים וסף ההטענה ורצפתו גבוהים יחסית. תא זה אף מוותר על גלגל חלופי, ומתחת לרצפתו נמצאת ערכת ניפוח, למקרה של תקר.
MG5 – עיצוב פנימי, איכות חומרים, הנדסת אנוש
כניסה פנימה נותנת תחושה מוצקה ובוגרת, אם דרך טריקת הדלת ואם בתפעול חרישי של חלונות הצד.
המושבים עצמם נוחים למדי, עוטים משטחים דמויי עור בשילוב בד, הקדמיים מחוממים וזה של הנהג מתופעל חשמלית. הישיבה עצמה גבוהה יחסית.
מאחורי ההגה הקטום לוח מחוונים דיגיטלי גדול (12.3") ומסך מרכזי צף ואינפורמטיבי (10.25"). התצוגה ברורה, התפעול לעיתים איטי מעט ודורש יותר מלחיצה אחת, כמו למשל בהחלפת תחנות ברדיו.
בחלקו התחתון כפתורים פיזיים השולטים בעוצמת השמע, בהפעלת בקרת האקלים ובמסך הבית.
מתחתיו פתחי מיזוג הממוקמים נמוך מעט, קונסולה מרכזית צפה גבוהה ועליה חוגת הילוכים וכפתורים לקביעת מידת הרגנרציה ותוכנית הנהיגה (אקו, קומפורט וספורט), בלם יד חשמלי ואוטו הולד.
יש כאן לא מעט תאי אחסון, מתחת לקונסולה, 2 מחזיקי כוסות בהמשך שלה, בתא בין המושבים ובדלתות.
מסביב שימוש בחומרים נעימים לעין במספר גוונים, חלקם מרגישים פשוטים וקשיחים למדי למגע (בעיקר היכן שאין משטחים מצופים בדמוי עור, כמו בחלק מדיפוני הדלתות או ההגה). לאורך הדש בורד מתוח קו בגוון של תכלת-טורקיז, הכולל גם את פתחי המיזוג.
החלונות גדולים יחסית והראות החוצה טובה.
מאחור מרווח מפתיע לרגליים, לאור נתון של בסיס גלגלים לא מאד מרשים, עובדה המדגישה תכנון פנימי חכם. הרצפה שטוחה ומאפשרת ישיבה נוחה גם ליושב המרכזי, מולו יש פתח מיזוג המוצמד, באופן מעט תמוה, לרצפה של הרכב.
הישיבה כאן גבוהה, והתחושה שהישובים כאן יושבים גבוה מאלו שמלפנים. זה מצוין לילדים שרוצים ליהנות מהנוף, מעט פחות טוב למבוגרים בגובה 1.80 מ' ומעלה, המוצאים את תקרת הרכב די קרובה לפדחתם.
---
MG5 – אבזור, מחיר
ה-MG5 מגיע ברמת גימור אחת, Luxury. מחיר המחירון עומד על 163,888 ₪, כעת ישנה הטבה על רכישת מזומן (ללא מימון וללא טרייד אין) בגובה 12,888 ₪, מה שמביא אותו למחיר אטרקטיבי למדי, 151,000 ₪ לפני רישוי.
במסגרת האבזור התקני, ומעבר למה שצוין לעיל, תקבלו כאן תצוגת 360 וחיישניי חנייה אחוריים, חיישני גשם ואורות, מראות צד מתקפלות חשמלית, קישוריות לאנדרואיד ולאפל, כניסה והנעה ללא מפתח, מתאם V2L לטעינת מכשירים חשמליים חיצוניים ועוד.
---
MG5 – בטיחות
ה-MG5 קיבל ציון בטיחות של 5 מתוך 8. יש כאן 6 כריות אוויר, בקרת שיוט אדפטיבית, התרעת התנגשות מלפנים ובלימת חירום אוטונומית, סיוע שמירה על נתיב, זיהוי תמרורים והתאמת מהירות, מניעת סנוור הרכב מלפנים ועוד.
---
MG5 – מנוע, נוסעים
לרשות ה-MG5 מנוע חשמלי המניע את הגלגלים הקדמיים, הספקו 156 כ"ס והמומנט עומד על 28.5 קג"מ. דף הנתונים רומז על תאוצה זריזה באופן מפתיע יחסית להספק המנוע ולמשקל עצמי של 1,632 ק"ג – 7.7 שניות מעמידה ל-100 קמ"ש.
בתנועה עירונית, ההתנהלות שקטה והבידוד האקוסטי ממה שמתרחש מסביב - טוב.
לחיצה ראשונית על דוושת התאוצה אכן מציגה רכב זריז להפליא, שאף נוטה לסחרר את צמיגיו הקדמיים מעת לעת, הראות החוצה טובה, וגם המתלים מקנים נסיעה רכה למדי, כשגם במעבר מעל לפסי האטה או שיבושים עירוניים באספלט, הספיגה שלהם טובה.
בכביש המהיר המנוע שומר על עתודות כוח שיספיקו לכם לשם עקיפה מהירה ובטוחה.
רעשי רוח קלים וגם אלה מבתי הגלגלים נשמעים באופן שאינו באמת מטריד את מנוחת הנוסעים. כאן מתגלים המושבים כנוחים גם בנסיעות ממושכות.
את מידת הבלימה הרגנרטיבית קבעתי בכל עת על הרמה המקסימלית, והיא יעילה (גם בעיר), אך לא מאפשרת עצירה מלאה ו"נהיגה בדוושה אחת".
בכל הפעלה של המנוע יש לקבוע מחדש את מידת הרגנרציה (ברירת המחדש על 2 משלוש הרמות האפשריות), כמו גם את תוכנית הנהיגה, אם תחפצו בעוד כ-10 ק"מ לטווח במצב אקו, או שתוותרו על כעשרה (לעומת קומפורט) במצב ספורט, שבו גם נצבע לוח המחוונים בצבעים קרביים יותר, והתגובות של הדוושה וההגה נחושות מעט יותר.
כבישים דינאמיים הם פחות אזור החיוג של ה-MG5.
למנוע יש עוצמת דחף לא רעה וגם זוויות הגלגול מתונות יחסית, אולם הגה לא מתקשר במיוחד וצמיגים סיניים מבית Maxis שאינם מציגים רמת אחיזה גבוהה, בטח לא לשם חווית שיוף פניות אולטימטיבית, צפויים לצנן מראש את להט הנהג הספורטיבי המאד ממהר.
אלה משימות שמלכתחילה ה- MG5 לא באמת מיועד להן, וכנראה שגם לא יידרש להן על ידי הלקוחות האופייניים של הדגם.
---
MG5 – סוללה, טעינה
ב-MG5 מותקנת סוללה בקיבולת 61.1 קווט"ש. טווח הנסיעה לפי תקן WLTP עומד על 380 ק"מ פר טעינה. את המבחן המגוון (תנאי נהיגה, מהירויות, סוגי כבישים, דינמיות, פקקים ושיוט רגוע), סיים ה-MG5 עם צריכה ממוצעת של 16.8 קווט"ש לכל 100 ק"מ, ובחישוב ערך משולש זה למעשה 364 ק"מ למלוא קיבולת הסוללה.
הנתון אמנם קרוב באופן מרשים לנתון המוצהר, אך לכשלעצמו הוא ממוצע בלבד; היינו שמחים שרכב עם ייעוד משפחתי הכולל גם טיולים משפחתיים, יוכל לנוע למעלה מ-400 ק"מ ריאליים בין טעינות, פתרון שכבר מוצע אצל חלק מהמתחרות, חלקן אפילו מבית.
משך הטעינה התקרב אף הוא להצהרת היצרן, עם קצב של 87 קווט"ש מקסימלי בטעינת DC, ובפועל נטענה הסוללה מ-18 אחוזים ועד 85 (בקצב שפחת לכדי מחצית אחרי שחצה את קו ה- 80 אחוזים), ב-41 דקות.
---
MG5 – סיכום
ה-MG5 נותן משב רוח מרענן בין שלל רכבי הפנאי שמסתובבים חרישית על הכבישים.
תצורת הסטיישן מעניקה תנוחת נהיגה נוחה, ללא ויתורים משמעותיים לעומת רכב פנאי, בעניין של מרווח פנימי או שליטה בנעשה בכביש – הישיבה כאן גבוהה יחסית, המושב האחורי מרווח וגם תא המטען פרקטי, הגם שרצפתו גבוהה יחסית נוכח הסוללה, גם בהעדר גלגל חליפי.
הדגם מציג מראה מעודכן ונאה, חוץ ופנים, אבזור טוב ורמת בטיחות מספקת, והוא מתומחר היטב, במיוחד עם ההצעה הנוכחית לרכישה בתנאי מזומן.
הנסיעה שקטה לרוב ונוחה, המנוע מספק דחף מעל ומעבר לנדרש וגם טעינת הסוללה מהירה יחסית.
בצד הפחות אציין שחלק מחומרי הפנים מרגישים עמידים אך נוקשים מדי, ובעיקר טווח נסיעה, שהייתי שמח לו היה מוסיף עוד כ-80 עד 100 ק"מ פר טעינה, מה שהיה הופך את ה-MG5 לנושאת משפחות מטיילות אידאלית.
ובשקלול של כלל הסעיפים, לאותו לקוח שמחפש רכב חשמלי עם עלויות תפעול ותחזוקה נמוכות, למי חשוב תא מטען פרקטי אבל מנגד, הוא לא שבוי בצו האופנה של רכבי פנאי סטייליסטים, עבורו- ניכר שיש כאן הצעה מפתה למדי.
MG5 LUXURY
מחיר (₪) | 163,888 |
אורך (מ') | 4.60 |
רוחב (מ') | 1.818 |
גובה (מ') | 1.543 |
בסיס גלגלים (מ') | 2.659 |
משקל עצמי (ק"ג) | 1,632 |
נפח תא מטען/ כשהמושבים האחוריים מקופלים (ל') | 479 / 1,367 |
מרווח גחון (ס"מ) | 11.5 |
טווח נסיעה לטעינה מלאה (ק"מ) (מוצהר/ ממוצע מבחן) | 380 / 364 |
הספק מנוע (כ"ס) | 156 |
תאוצה 0-100 קמ"ש (שנ') | 7.7 |
קיבולת סוללה (קווט"ש) | 61.1 |
משך טעינה ביתית AC (0%-100%)(דק') | 360 |
משך טעינה מהירה DC (0%-80%) (דק) | 40 |
קצב טעינה מקסימלית (מהיר DC/ ביתי AC) (קווט"ש) | 87 / 11 |
משך אחריות כללית (שנים / ק"מ – המוקדם מביניהם) | 5 / 150,000 |
משך אחריות על מערכת חשמלית (סוללה) (שנים / ק"מ – המוקדם מביניהם) | 8 / 150,000 |
סטיישן
בניגוד לנעשה באירופה, הפופולריות של קטגוריית רכבי הסטיישן בישראל לא היתה גדולה רוב הזמן, וגם בתקופה שכן, היא לא באמת זכתה לעדנה ארוכת טווח.
מאז שסובארו (ואחריה מיצובישי) ביססו את מעמד ה"משפחתית 3 קופסאות" (ועם מנוע בנזין 1.3 / 1.6 ל' וגיר אוטומטי בבקשה), כרכב אידאלי עבור המשפחה הישראלית הטיפוסית, במהלך שהחל אי שם באמצע שנות ה-80' של המאה הקודמת, קשה היה לשבור את הפרדיגמה הזו.
לצד דגמי הסדאן נמכרו אמנם גם דגמי סטיישן, אך במספרים נמוכים בהרבה.
בתחילת שנות ה-2000 החלה לחלחל התפיסה הפרקטית אצל נהג המכונית המשפחתית הממוצעת, שהבין לפתע שרכב סטיישן בו דלת חמישית ותא מטען גדול ונגיש בהרבה להעמסה, עדיף על מרכב הסדאן הטיפוסי, בו תא המטען יכול אולי להיות עמוק, אך המיפתח מוגבל למרחק המצומצם שבין החלון האחורי הקבוע לפגוש.
כך החלה פופולריות מסוימת של מרכב הסטיישן, בעיקר של פורד פוקוס ויונדאי i30 (ואח"כ גם טויוטה אוריס ורנו מגאן), ואם אפשר מחברת ליסינג בבקשה.
כעשור מאוחר יותר, פינה מרכב הסטיישן את מקומו לרכב הפנאי הגבוה ממנו, שבמקרים רבים ויתר על יכולות השטח שאפיינו רכבי SUV ותיקים יותר, אך זה האחרון נהנה ממרווח גדול בתא הנוסעים, ומתא מטען גדול לא פחות מזה שבסטיישן.
רכב הפנאי איפשר ישיבה גבוהה ושלטת יותר בנעשה בכביש, שידר סטייל, ונהנה מעצם היותו מעודכן בהתאם לצו אופנה, שהפך טרנדי עד מאד גם לימים אלה.
כעת ה- MG5 מציג פתרון לנהג שחפץ בקדמה הטכנולוגית, הירוקה והחסכונית (חשמל), הוא צריך מקום רב לאחסון (סטיישן), אך מייחס פחות חשיבות לגינוני צו השעה, לאופנה ולסטייל (רכבי פנאי מעוצבים).
---
MG5 - רקע
ה- MG5 הוצג לראשונה ב-2012, והציג שתי גרסאות מונעות בנזין - האצ'בק וסדאן (שכונו MG GT), וזאת בשיתוף עם חברת Roewe, חברה נוספת הנמצאת באשכול החברות השייכות לחברה האם של MG - Saic.
הדגם הנוכחי לא יוצר כחשמלי מהבסיס, והוא מבוסס על הפלטפורמה שהכילה מנוע בנזין.
העיצוב המחודש, של החזית בעיקר, שייך לשפת העיצוב האחרונה, המתוכננת אף לחלק מהדגמים העתידיים של MG, מהדור השלישי.
ה- MG5 הוא לא רק הסטיישן הכל-חשמלי הראשון בישראל, שנחשף כאן לראשונה במאי השנה, אלא גם דגם הסטיישן הכל- חשמלי הראשון שהושק בשווקים גדולים ונחשבים כמו בריטניה.
MG5 – עיצוב חיצוני, מימדים
העיצוב החיצוני נאה והרמוני, גם אם לא פורץ גבולות, או כזה שיגרום ללסתות העוברים והשבים להישמט.
עדיין, ה- MG5 מקבל תשומת לב לא מועטה ברחוב; זה קורה בגלל ניסיונות לזהות באיזה מותג מדובר, אולי מפאת העובדה שמרכב סטיישן מודרני לא נפוץ בכבישינו, אולי בזכות האדום המטאלי הבוהק שצבע את המרכב של רכב ההדגמה, אולי בשל שילוב של כולם יחדיו.
מלפנים יחידות תאורת לד צרות, המשתלבות עם פס כהה דמוי שבכה שמחבר ביניהן, פגוש עם לועות דומיננטיים ובהם פנסי ערפל, שבכה תחתונה ופתח טעינה במרכזו.
מאחור יחידות תאורה גדולות בהן פנסי לד, ספוילר גג ופגוש אחורי שדואג אף הוא לתת תחושה יותר קרבית , עם פתחים לטובת פנסי ערפל אחוריים בצדדיו.
מהצד בולטים חלונות מושחרים מאחור, חישוקי 17" נאים ופסי אורך המעניקים ל-MG5 תחושה דינאמית. על הגג פסי אורך מוכספים.
מידות הרכב מדברות על 4.6 מ' לאורך, 1.818 מ' לרוחב, גובה בן 1.543 מ' ובסיס גלגלים של 2.659 מ'.
תא המטען יעיל, גם אם פחות מרכבי סטיישן מונעי בנזין, בשל המקום שתופסות הסוללות, ומציע נפח אחסון בן 479 ליטרים וסף ההטענה ורצפתו גבוהים יחסית. תא זה אף מוותר על גלגל חלופי, ומתחת לרצפתו נמצאת ערכת ניפוח, למקרה של תקר.
MG5 – עיצוב פנימי, איכות חומרים, הנדסת אנוש
כניסה פנימה נותנת תחושה מוצקה ובוגרת, אם דרך טריקת הדלת ואם בתפעול חרישי של חלונות הצד.
המושבים עצמם נוחים למדי, עוטים משטחים דמויי עור בשילוב בד, הקדמיים מחוממים וזה של הנהג מתופעל חשמלית. הישיבה עצמה גבוהה יחסית.
מאחורי ההגה הקטום לוח מחוונים דיגיטלי גדול (12.3") ומסך מרכזי צף ואינפורמטיבי (10.25"). התצוגה ברורה, התפעול לעיתים איטי מעט ודורש יותר מלחיצה אחת, כמו למשל בהחלפת תחנות ברדיו.
בחלקו התחתון כפתורים פיזיים השולטים בעוצמת השמע, בהפעלת בקרת האקלים ובמסך הבית.
מתחתיו פתחי מיזוג הממוקמים נמוך מעט, קונסולה מרכזית צפה גבוהה ועליה חוגת הילוכים וכפתורים לקביעת מידת הרגנרציה ותוכנית הנהיגה (אקו, קומפורט וספורט), בלם יד חשמלי ואוטו הולד.
יש כאן לא מעט תאי אחסון, מתחת לקונסולה, 2 מחזיקי כוסות בהמשך שלה, בתא בין המושבים ובדלתות.
מסביב שימוש בחומרים נעימים לעין במספר גוונים, חלקם מרגישים פשוטים וקשיחים למדי למגע (בעיקר היכן שאין משטחים מצופים בדמוי עור, כמו בחלק מדיפוני הדלתות או ההגה). לאורך הדש בורד מתוח קו בגוון של תכלת-טורקיז, הכולל גם את פתחי המיזוג.
החלונות גדולים יחסית והראות החוצה טובה.
מאחור מרווח מפתיע לרגליים, לאור נתון של בסיס גלגלים לא מאד מרשים, עובדה המדגישה תכנון פנימי חכם. הרצפה שטוחה ומאפשרת ישיבה נוחה גם ליושב המרכזי, מולו יש פתח מיזוג המוצמד, באופן מעט תמוה, לרצפה של הרכב.
הישיבה כאן גבוהה, והתחושה שהישובים כאן יושבים גבוה מאלו שמלפנים. זה מצוין לילדים שרוצים ליהנות מהנוף, מעט פחות טוב למבוגרים בגובה 1.80 מ' ומעלה, המוצאים את תקרת הרכב די קרובה לפדחתם.
---
MG5 – אבזור, מחיר
ה-MG5 מגיע ברמת גימור אחת, Luxury. מחיר המחירון עומד על 163,888 ₪, כעת ישנה הטבה על רכישת מזומן (ללא מימון וללא טרייד אין) בגובה 12,888 ₪, מה שמביא אותו למחיר אטרקטיבי למדי, 151,000 ₪ לפני רישוי.
במסגרת האבזור התקני, ומעבר למה שצוין לעיל, תקבלו כאן תצוגת 360 וחיישניי חנייה אחוריים, חיישני גשם ואורות, מראות צד מתקפלות חשמלית, קישוריות לאנדרואיד ולאפל, כניסה והנעה ללא מפתח, מתאם V2L לטעינת מכשירים חשמליים חיצוניים ועוד.
---
MG5 – בטיחות
ה-MG5 קיבל ציון בטיחות של 5 מתוך 8. יש כאן 6 כריות אוויר, בקרת שיוט אדפטיבית, התרעת התנגשות מלפנים ובלימת חירום אוטונומית, סיוע שמירה על נתיב, זיהוי תמרורים והתאמת מהירות, מניעת סנוור הרכב מלפנים ועוד.
---
MG5 – מנוע, נוסעים
לרשות ה-MG5 מנוע חשמלי המניע את הגלגלים הקדמיים, הספקו 156 כ"ס והמומנט עומד על 28.5 קג"מ. דף הנתונים רומז על תאוצה זריזה באופן מפתיע יחסית להספק המנוע ולמשקל עצמי של 1,632 ק"ג – 7.7 שניות מעמידה ל-100 קמ"ש.
בתנועה עירונית, ההתנהלות שקטה והבידוד האקוסטי ממה שמתרחש מסביב - טוב.
לחיצה ראשונית על דוושת התאוצה אכן מציגה רכב זריז להפליא, שאף נוטה לסחרר את צמיגיו הקדמיים מעת לעת, הראות החוצה טובה, וגם המתלים מקנים נסיעה רכה למדי, כשגם במעבר מעל לפסי האטה או שיבושים עירוניים באספלט, הספיגה שלהם טובה.
בכביש המהיר המנוע שומר על עתודות כוח שיספיקו לכם לשם עקיפה מהירה ובטוחה.
רעשי רוח קלים וגם אלה מבתי הגלגלים נשמעים באופן שאינו באמת מטריד את מנוחת הנוסעים. כאן מתגלים המושבים כנוחים גם בנסיעות ממושכות.
את מידת הבלימה הרגנרטיבית קבעתי בכל עת על הרמה המקסימלית, והיא יעילה (גם בעיר), אך לא מאפשרת עצירה מלאה ו"נהיגה בדוושה אחת".
בכל הפעלה של המנוע יש לקבוע מחדש את מידת הרגנרציה (ברירת המחדש על 2 משלוש הרמות האפשריות), כמו גם את תוכנית הנהיגה, אם תחפצו בעוד כ-10 ק"מ לטווח במצב אקו, או שתוותרו על כעשרה (לעומת קומפורט) במצב ספורט, שבו גם נצבע לוח המחוונים בצבעים קרביים יותר, והתגובות של הדוושה וההגה נחושות מעט יותר.
כבישים דינאמיים הם פחות אזור החיוג של ה-MG5.
למנוע יש עוצמת דחף לא רעה וגם זוויות הגלגול מתונות יחסית, אולם הגה לא מתקשר במיוחד וצמיגים סיניים מבית Maxis שאינם מציגים רמת אחיזה גבוהה, בטח לא לשם חווית שיוף פניות אולטימטיבית, צפויים לצנן מראש את להט הנהג הספורטיבי המאד ממהר.
אלה משימות שמלכתחילה ה- MG5 לא באמת מיועד להן, וכנראה שגם לא יידרש להן על ידי הלקוחות האופייניים של הדגם.
---
MG5 – סוללה, טעינה
ב-MG5 מותקנת סוללה בקיבולת 61.1 קווט"ש. טווח הנסיעה לפי תקן WLTP עומד על 380 ק"מ פר טעינה. את המבחן המגוון (תנאי נהיגה, מהירויות, סוגי כבישים, דינמיות, פקקים ושיוט רגוע), סיים ה-MG5 עם צריכה ממוצעת של 16.8 קווט"ש לכל 100 ק"מ, ובחישוב ערך משולש זה למעשה 364 ק"מ למלוא קיבולת הסוללה.
הנתון אמנם קרוב באופן מרשים לנתון המוצהר, אך לכשלעצמו הוא ממוצע בלבד; היינו שמחים שרכב עם ייעוד משפחתי הכולל גם טיולים משפחתיים, יוכל לנוע למעלה מ-400 ק"מ ריאליים בין טעינות, פתרון שכבר מוצע אצל חלק מהמתחרות, חלקן אפילו מבית.
משך הטעינה התקרב אף הוא להצהרת היצרן, עם קצב של 87 קווט"ש מקסימלי בטעינת DC, ובפועל נטענה הסוללה מ-18 אחוזים ועד 85 (בקצב שפחת לכדי מחצית אחרי שחצה את קו ה- 80 אחוזים), ב-41 דקות.
---
MG5 – סיכום
ה-MG5 נותן משב רוח מרענן בין שלל רכבי הפנאי שמסתובבים חרישית על הכבישים.
תצורת הסטיישן מעניקה תנוחת נהיגה נוחה, ללא ויתורים משמעותיים לעומת רכב פנאי, בעניין של מרווח פנימי או שליטה בנעשה בכביש – הישיבה כאן גבוהה יחסית, המושב האחורי מרווח וגם תא המטען פרקטי, הגם שרצפתו גבוהה יחסית נוכח הסוללה, גם בהעדר גלגל חליפי.
הדגם מציג מראה מעודכן ונאה, חוץ ופנים, אבזור טוב ורמת בטיחות מספקת, והוא מתומחר היטב, במיוחד עם ההצעה הנוכחית לרכישה בתנאי מזומן.
הנסיעה שקטה לרוב ונוחה, המנוע מספק דחף מעל ומעבר לנדרש וגם טעינת הסוללה מהירה יחסית.
בצד הפחות אציין שחלק מחומרי הפנים מרגישים עמידים אך נוקשים מדי, ובעיקר טווח נסיעה, שהייתי שמח לו היה מוסיף עוד כ-80 עד 100 ק"מ פר טעינה, מה שהיה הופך את ה-MG5 לנושאת משפחות מטיילות אידאלית.
ובשקלול של כלל הסעיפים, לאותו לקוח שמחפש רכב חשמלי עם עלויות תפעול ותחזוקה נמוכות, למי חשוב תא מטען פרקטי אבל מנגד, הוא לא שבוי בצו האופנה של רכבי פנאי סטייליסטים, עבורו- ניכר שיש כאן הצעה מפתה למדי.
MG5 LUXURY
מחיר (₪) | 163,888 |
אורך (מ') | 4.60 |
רוחב (מ') | 1.818 |
גובה (מ') | 1.543 |
בסיס גלגלים (מ') | 2.659 |
משקל עצמי (ק"ג) | 1,632 |
נפח תא מטען/ כשהמושבים האחוריים מקופלים (ל') | 479 / 1,367 |
מרווח גחון (ס"מ) | 11.5 |
טווח נסיעה לטעינה מלאה (ק"מ) (מוצהר/ ממוצע מבחן) | 380 / 364 |
הספק מנוע (כ"ס) | 156 |
תאוצה 0-100 קמ"ש (שנ') | 7.7 |
קיבולת סוללה (קווט"ש) | 61.1 |
משך טעינה ביתית AC (0%-100%)(דק') | 360 |
משך טעינה מהירה DC (0%-80%) (דק) | 40 |
קצב טעינה מקסימלית (מהיר DC/ ביתי AC) (קווט"ש) | 87 / 11 |
משך אחריות כללית (שנים / ק"מ – המוקדם מביניהם) | 5 / 150,000 |
משך אחריות על מערכת חשמלית (סוללה) (שנים / ק"מ – המוקדם מביניהם) | 8 / 150,000 |