פולקסוואגן VW ID7 GTX במבחן דרכים
ה-ID7 הוא דגם המנהלים-ליפטבק הגדול ביותר של היצרן, שפותח כדי להתיישב במשבצת הפאסאט, רק עם מרווח פנימי של הפייטון הגדולה יותר, ועם הנעה חשמלית. לקחנו את הגרסה הבכירה כפולת ההנעה והמנועים, GTX, למבחן דרכים.
פולקסוואגן VW ID7 GTX – רקע
ה-ID7 פותח מהיסוד כרכב חשמלי, וראה אור ב-2023. מדובר ברכב מנהלים גדול, עם תצורת ליפטבק כאמור – לה דלת חמישית ופרקטית מאחור.
הדגם החליף הלכה למעשה את דגמי הפאסאט והארטאון (Arteon) – כשזה האחרון הגיע במספר יחידות ארצה, בעיקר באמצעות יבוא מקביל. ה-ID7 הפך בליין-אפ הנוכחי למוצר הדגל של פולקסוואגן.
ה-ID7 עושה שימוש בפלטפורמת ה- MEB החדשנית, שמשמשת דגמים חשמליים נוספים בקבוצה, כמו שני דגמים שנבחנו כאן בעבר - האחות הקטנה של הדגם, ה-ID4, לצד אאודי Q4 e-tron.
ID7 מציבה עצמה, גם תמחירית, גבוה מחלק מהמתחרים כמו BYD Seal, יונדאי איוניק 6, אקספנג P7 או זיקר 001, ובשורה אחת עם אלטרנטיבות-פרימיום מסין כמו NEO ET5 ,או פשוט מול טסלה מודל 3 (יש שמשווים אותה אפילו מול מודל S הגדולה יותר), או ב.מ.וו i4.
הדגם הבכיר שנבחן כאן, GTX, מסמל בפולקסוואגנית, שמדובר באחד מתוך קו הדגמים הספורטיביים, החשמליים וכפולי ההנעה.
פולקסוואגן VW ID7 GTX – עיצוב חיצוני, מימדים
עיצוב ה-ID7 עגלגל ואווירודינאמי, ולא מפתיע שנתון מקדם הגרר נמוך באופן מרשים- 0.23cd.
בחזית יחידות תאורת המטריקס לד עם חתימת לד דקה מעליהם, ופס לד דק ולבן המחבר ביניהן.
לפגוש עיצוב דומיננטי וכמו בכלי רכב חשמליים רבים - החזית אטומה לחלוטין. על מכסה המנוע קווי אורך המתכתבים היטב עם פסים דומים בדופן המרכב, המקבילים אליהם.
מהצד קורות דקיקות וחופת גג וחלונות, שהיא כמעט סימטרית לחלוטין מקצה מכסה המנוע ועד לקו הפנסים שמאחור. מאחור חלונות כהים.
יש כאן חישוקי 20" מושחרים (בגרסה זו), ובמפתיע הם לא נראים מגודלים, אולי בגלל שמרכב ה-ID7 פשוט עצום.
מאחור יחידות תאורה צרות ומפוקסלות, עם קו לד אדום וצד המחבר ביניהן, במרכזו סמל VW מואר באדום, ונוצר כאן מראה של מעין גרף; מעבר לכך ישנם ספוילר גג, כיתובי GTX (ומשום מה, ללא כיתוב שם הדגם ID7), ופס שחור ורוחבי בפגוש, עליו טקסטורות של מעוינים.
כאמור, ה-ID7 גדול מכפי שהוא נראה על הכביש. אורכו 4.96 מ', רוחבו 1.86 מ' וגובהו 1.53 מ'. מרחק הסרנים עומד על 2.97 מ' נדיבים.
פולקסוואגן VW ID7 GTX – עיצוב פנימי, הנדסת אנוש, איכות חומרים
כבר מהתמקמות ראשונית במושב הנהג המרווח ורב המצבים והכיוונונים, לצד טריקת דלת חסונה אך חרישית (כך גם פתיחת חלונות הצד), ניתן להבין שפולקסוואגן יורה גבוה אל עבר שוק היוקרה, כיאה לדגם שהוא בגדר העילית שלה;
ה- ID7 שמה דגש רב על נוחות ואיכות, וזה ניכר ממגע בכל משטח, ידית או כפתור מסביב, שם תפגשו, ברוב המקרים, חומרים איכותיים ורכים.
לצד אוורור, חימום, עיסוי וכוונון חשמלי רב מצבי, כולל הרחבת קדמת המושב, המושבים הקדמיים כוללים כיתוב "GTX" ועטופים בזמש/ אלקנטרה בשילוב עור. הם נעימים מאד למגע וניתן להגיע בקלות לתנוחת ישיבה מעולה.
רמת הגימור הבכירה GTX מקושרת אסוציאטיבית ל- GTI, האייקון האגדי והספורטיבי מבית, וכנראה שלא רק אצלי, אלא גם בקרב מהנדסי פולקסוואגן, שהקפידו על פונט וצבעים דומים, במיוחד בכיתוב שבתחתית ההגה הקטום, וגם על תפרים וקווים אדומים ברחבי תא הנוסעים.
על ההגה שני משטחים גדולים בשחור מבריק, עליהם כפתורי לחיצה, מגע והסטת אצבע, לתפעול הפונקציות השונות. הם הרבה פחות נוחים לתפעול מאלה המותקנים בטיגואן החדש למשל, שנבחן כאן לאחרונה, וחבל.
מעבר לכך, מאחורי ההגה בולטים בהיעדרם, ובאופן תמוה למדי, כפתורים לשם מינון הבלימה הרגנרטיבית, וזו האחרונה ניתנת להפעלה ידנית חד מצבית, רק לאחר העברת ידית ההילוכים שלצד ההגה מ-D לB ; היצרן טוען לבלימה רגנרטיבית אוטומטית בהתאם לדרך ולמהירות, רק שהיא לא עוצמתית מספיק בנהיגה עירונית, בטח לא למי מבינכם שרגיל ל"נהיגה בדוושה אחת".
בקונסולה המרכזית הצפה תאי אחסון גדולים, משטח טעינה אלחוטית, שקעי טעינה, מחזיקי כוסות ומכסים נגללים. לרוחב הדשבורד טקסטורות מעניינות, שמשתלבות היטב עם תאורת האווירה המגוונת והעשירה שבתא הנוסעים.
במרכז ישנו מסך חדש בגודל 15", שאמנם שופר מהותית לעומת קודמו וכולל התממשקות אלחוטית לניידים, רק שעדיין, הוא דחק את פתחי המיזוג המרכזיים למקום נמוך מדי, וכעת הוא שולט ביותר מדי פונקציות שהייתם רוצים למצוא בתפעול פשוט באמצעות כפתורים, כמו למשל כיוונון פתחי המיזוג; מסובך לכוון אותם למקום הרצוי, קל מדי לכבות את הפעולה של חלק מהם בשוגג, זה פשוט לא נוח.
במסך הראשי תמצאו כמה קיצורי דרך יעילים בסרגל עליון ותחתון וגישה מהירה לרוב הפונקציות, וגם הגרפיקה והצבעים עשירים. מתחת למסך תפעול הווליום והטמפרטורה בהסטת אצבע, גם הם נוחים הרבה פחות מכפתורים סטנדרטיים, ודורשים הסטת מבט.
תפעול נוסף שהפך מסורבל, וללא סיבה, הוא הויתור על צמד כפתורים לתפעול החלונות שמאחור, והם מתופעלים כעת על ידי אותם הכפתורים של החלונות הקדמיים, אחרי שלחצתם על הכפתור (מגע)- Rear. הלחיצה עליו לא מדויקת, בטח לא כמו כפתור לחיץ, היא לא תמיד עובדת או שהוא נלחץ בשוגג; יותר מדי פעמים תמצאו עצמכם מורידים חלון אחורי במקום את חלון הנהג.
כפתורים אלה, כמו כיוון פתחי המיזוג, נראים כפתרון מגושם ומיותר לבעיה שמעולם לא היתה; כך גם פאנל תפעול התאורה הראשית והפשרת האדים מהחלונות, שבשנים האחרונות מתופעלים ברכבי הקבוצה באמצעות כפתורי מגע שמחייבים ניחוש או מבט ממוקד וממושך מדי, ולא בלחיצה מוחשית.
תצוגה עילית מפורטת ורחבה ממוקמת על השמשה הקדמית, והיא בעצם מהווה השלמה / תחליף למסך הנמוך והקטן של לוח המחוונים. היא כוללת גם מציאות רבודה, לרבות סימון התנועה מסביב ומלפנים, וכיווני ניווט.
עם תצוגה מוקרנת כה מפורטת, כוונת המשורר היא שהנהג ישאיר את עיניו על הכביש כמה שיותר, ואפילו הכפתורים שעל ההגה (view) מתייחסים להקרנה העילית ולא אל לוח המחוונים.
החשיבה כאן מבורכת, רק שכאמור, היא לא תמיד מתכתבת עם תפעול של שאר המערכות, שדורש התעסקות רבה ומסוכנת מדי עם המסך המרכזי, גם בעת הנהיגה.
---
מאחור הנוסעים יזכו למרווח נאות בכל אספקט (רגליים, כתפיים, ראש), גם מבוגרים, עם רצפה שטוחה לטובת הנוסע האמצעי, בקרת אקלים עם אזור נוסף ושקעי טעינה.
המושבים עצמם נוחים ובגג יש חלון פנורמי שהופך ממצב שקוף לעכור במשיכת אצבע ליד המראה הפנימית.
יצוין כי בימים חמים פתרון זה לא באמת צפוי להחליף את היעילות שיש בכיסוי גלילה פנימי פשוט ואטום לשמש, שנעדר מהמפרט כאן.
הדלת החמישית חושפת תא מטען ענק ועמוק בנפח 532 ליטרים, משני צדדיו תאי אחסון קטנים תחומים ברשתות, ורצפתו ניתנת לכיוון לשני גבהים, לקבלת מפלס הטענה גבוה או נמוך; סף ההטענה נוח יחסית, ודלת התא מתופעלת חשמלית, גם באמצעות הרגל.
פולקסוואגן VW ID7 GTX – אבזור, מחירים
דגם ה- ID7 מוצע ב-3 רמות גימור, מ- Pro, לו הנעה אחורית, מנוע אחד ומחירו 322,900 ₪, דרך Pro S המאובזר יותר (357,900 ₪) ועד לגרסה הבכירה, הנבחנת – GTX, שהיא גם בעלת צמד מנועים והנעה כפולה, ומחירה 402,900 ₪, לפני רישוי ומערכת איתור.
האבזור כולל כניסה והפעלה ללא מפתח, מצלמות 360 עם מבט עילי וחיישני חנייה מסביב, סייען חניה, בורר מצבי נהיגה ותאורת אווירה עם 30 גוונים.
גרסת Pro S תשדרג לכם את חווית השמיעה עם מערכת מבית הרמן קרדון (והיא אכן מצוינת!), כאן תקבלו גם גג פנוראמי חכם כאמור, עם מצב שקוף או עכור בהתאם לצורך, אוורור למושבים הקדמיים וחימום לאחוריים הקיצוניים, וגם מתלים אדפטיביים.
מבחינת רמת הגימור, גרסת ה-GTX מוסיפה בעיקר חבילות עיצוב והשחרה המיוחדים לה.
פולקסוואגן VW ID7 GTX – בטיחות
למרות פער של 2 כריות אוויר, הקיימות רק ברמות הגימור האמצעית והבכירה, להן 9 כריות ולא 7, שלוש רמות הגימור זכו לציון בטיחות 7 מתוך 8.
יש כאן בקרת שיוט אדפטיבית, שמירה על נתיב ומרכוז, בלימת חירום- גם בפני הולכי רגל או רכב דו גלגלי, זיהוי רכב בשטח מת ומניעה אקטיבית מפני התנגשות, בלימה אוטומטית בנסיעה לאחור, התרעה על היסח דעת נהג, שליטה אוטומטית באורות גבוהים ומניעת פתיחת דלת בעת תנועה חולפת.
פולקסוואגן VW ID7 GTX – מנועים, הנעה, צריכת חשמל וטווחי נסיעה
שלא כמו בגרסאות כפולות הנעה וכפולות מנועים אחרות שראינו וחווינו בתעשייה, גרסת ה-GTX חזקה אמנם מהגרסאות האחרות של ה-ID7, אך הפערים מולן בהספק, במומנט ובביצועים בפועל – אמנם קיימים אך אינם אדירים, או כאלה ה"משנים את כללי המשחק".
צמד מנועי ה-GTX מפיק פה 340 כוחות סוס במשותף (286 בשתי הגרסאות האחרות), והמומנט עומד על 57 קג"מ (לעומת 55).
גרסת המנוע הבודד מציגה 2 ורסיות של סוללה, התאוצה מעמידה ל-100 קמ"ש עומדת על 6.5 ו-6.6 שניות. זו שב-GTX מתקצרת ל-5.4 שניות. המהירות המרבית של כלל הגרסאות מוגבלת ל-180 קמ"ש.
בגרסת הכניסה יש סוללה בקיבולת של 82 קווט"ש, זו שמעליה שמציגה טווח ארוך יותר – מצוידת בסוללה בקיבולת 91 קווט"ש, כשזו האחרונה משמשת גם את ה-GTX.
טווחי הנסיעה המקסימליים והמוצהרים פר טעינה בשלוש הוורסיות, מדברים על 609, 651 ו-542 ק"מ, בהתאמה.
בפועל, במבחן שנערך בתנאים המשלבים שיוט ממושך בכבישים מהירים, טיפוס הררי ולעיתים מענג בכבישי שוויצריה הקטנה והכרמל וגם זחילה עירונית, נצרכו 90 אחוזי סוללה לפני טעינה ואחרי נסיעה כוללת של 370 ק"מ, וזה אומר שניתן להגיע לטווח ריאלי של כ- 420 ק"מ לטעינה;
יחד עם זאת, נהגים עם רגל קלה על הדוושה יוכלו להתקרב לכ-450 ק"מ, שהם עדיין די רחוקים מאותם 542 ק"מ מוצהרים.
פולקסוואגן VW ID7 GTX – נוסעים
ה-ID7 דואג לספק אווירת פרימיום סאלונית כבר עם כניסה ראשונית. צמד המנועים יופעלו על ידי לחיצה על כפתור הסמוך להגה, או על ידי לחיצה על הבלם.
בידוד הרעשים פה מעולה, בכל כביש ובכל מהירות, ורמת הנוחות נשמרת לא רק בעיר, אלא גם בשיוט ארוך בכבישים מהירים. המרווח גדול לכלל הנוסעים.
קורות A דקות וחלונות גדולים נותנים תחושת שליטה טובה בנעשה סביב, והמתלים האדפטיביים מאפשרים נסיעה נעימה למדי, עדיין, כיול ספורטיבי וחתך נמוך בצמיגי הענק שכאן - שומרים מפני נסיעה רכה מדי ונדנודי מרכב.
המתלים משככים היטב שברים קטנים בכביש, היותר גדולים מורגשים, אך לא באופן בולט או חריג. המצלמות באיכות מצוינת, והתמרון העירוני פשוט וקל, למרות המרכב הגדול.
מחוץ לעיר ניתן להתרשם מיכולת התאוצה המצוינת של ה-GTX, היציאה מהמקום מהירה וחזקה מאד, וגם תאוצות ביניים לעקיפות או סתם לשם הגברת קצב מיידית - נחושות למדי, ודי מהר תגיעו למהירות גבוהה יותר ממה שנדמה, או ממה שמותר.
בכביש המפותל ניתן ליהנות מנהיגה מהירה ב-GTX, כשבורר מצבי הנהיגה עובר כאן לספורט. זוויות הגלגול זניחות, ההיגוי במשקל נכון והבלמים נושכים היטב, גם אם פעולתם הראשונית, בעיקר בעיר, רופסת מעט – ויש להתרגל אליה. ההנעה הכפולה הולכת יד ביד עם עתודות הכוח וניתן להטיס את החשמלית הגדולה הזו בקצב מהיר מאד בין העיקולים.
פולקסוואגן VW ID7 GTX – מסכמים
דגם ה-ID7 הפך להיות ספינת הדגל של פולקסוואגן. לא רק שהוא רכב הנוסעים החשמלי הפרטי הגדול והיקר בין דגמי המותג, אלא שהוא בא להחליף את אחיו לוגמי הבנזין והסולר, הפאסאט והארטאון בעיקר, שעד לא מזמן נחשבו לרכבי המנהלים הקלאסיים של היצרן.
בתור שכזה, לא מעט אחריות מונחת על כתפיו הרחבות, והא מקפיד לספק את הסחורה במובנים של מרווח ומרחב, נוחות מעולה, שקט ו- Refinement, אבזור, בטיחות, טכנולוגיה עדכנית וביצועים מרשימים.
המראה החיצוני סולידי ונאה, הגם שאינו פורץ דרך או מסובב ראשים באופן מיוחד. הוא כן מקפיד על הזהות המותגית, ואפילו הסמלים החיצוניים מוארים בגאון.
בחלק הפחות מרשים מצאתי חלק מהנדסת האנוש בסביבת הנהג כאמור, רובה מגיעה מניסיון לחדש היכן שחידוש או שינוי ממש לא נדרשים, לצד הטווח החשמלי שיכול היה להיות טוב הרבה יותר וקרוב לזה המוצהר, וגם- המחיר שהאמיר אל על. יצוין כי 2 העניינים האחרונים המצוינים (טווח ומחיר) – כנראה שאינם מפריעים או פוגעים ב"חבילת הערך" בגרסאות הפרו והפרו S.
דגם ה-ID7 ראוי מאד ומהווה אופציה מסקרנת לכל מי שחפץ ברכב יוקרה גדול וחשמלי, שאינו רכב פנאי, השייך למותג מסורתי, שמקפיד לספק את כל התועלות שצוינו.
יחד עם זאת, נשאלת השאלה של כדאיות רמת הגימור GTX הנבחנת, לעומת אחיו הצנועים יותר – ה-Pro וה- Pro S.
ה-GTX מתומחר יקר מהן בעשרות אלפי שקלים, תוך שהוא מציג אלטרנטיבה ספורטיבית יותר, רק שהפערים בהספק ובביצועים לא בהכרח "עושים שכל" במבחן התמורה;
ה-GTX מגיע עם הנעה כפולה, עם 2 מנועים, ומצליח לשייף לעומתן כשנייה במיאוץ מעמידה ל-100 קמ"ש, לא רק בשל תוספת הסוסים, אלא בשל זינוק מוצלח יותר המתקבל מיותר אחיזה של יותר הגלגלים המניעים, מבלי לאבד זמן וגומי יקר בהאצה. יחד עם זאת, טווח הנסיעה פר טעינה נפגע באופן ניכר בשל אלה, וזה לצד מחיר הקנייה הגבוה של ה-GTX.
דגמי הפרו של ה- ID7 לא נבחנו על ידינו, אך יש סיכויים לא רעים שבמכלול השיקולים, דווקא בהם ממתינה לכם הצעת ערך מפתה יותר מה-GTX.
VOLKSWAGEN ID7 GTX AWD
מחיר (₪) | 402,900 |
אורך (מ') | 4.961 |
רוחב (מ') | 1.862 |
גובה (מ') | 1.533 |
בסיס גלגלים (מ') | 2.971 |
משקל עצמי (ק"ג) | 2,328 |
נפח תא מטען/ כשהמושבים האחוריים מקופלים (ל') | 532 / 1,586 |
מרווח גחון (ס"מ) | 14.9 |
טווח נסיעה לטעינה מלאה (ק"מ) (מוצהר/ ממוצע מבחן) | 542 / 420 |
הספק מנועים (כ"ס) | 340 |
תאוצה 0-100 קמ"ש (שנ') | 5.4 |
קיבולת סוללה (קווט"ש) | 91 |
משך טעינה ביתית AC (0%-100%)(דק') | 555 |
משך טעינה מהירה DC (10%-80%) (דק) | 26 |
קצב טעינה מקסימלית (מהיר DC/ ביתי AC) (קווט"ש) | 200 / 11 |
משך אחריות כללית (שנים / ק"מ – המוקדם מביניהם) | 3 / 100,000 |
משך אחריות על מערכת חשמלית (סוללה) (שנים / ק"מ – המוקדם מביניהם) | 8 / 160,000 |
פולקסוואגן VW ID7 GTX – רקע
ה-ID7 פותח מהיסוד כרכב חשמלי, וראה אור ב-2023. מדובר ברכב מנהלים גדול, עם תצורת ליפטבק כאמור – לה דלת חמישית ופרקטית מאחור.
הדגם החליף הלכה למעשה את דגמי הפאסאט והארטאון (Arteon) – כשזה האחרון הגיע במספר יחידות ארצה, בעיקר באמצעות יבוא מקביל. ה-ID7 הפך בליין-אפ הנוכחי למוצר הדגל של פולקסוואגן.
ה-ID7 עושה שימוש בפלטפורמת ה- MEB החדשנית, שמשמשת דגמים חשמליים נוספים בקבוצה, כמו שני דגמים שנבחנו כאן בעבר - האחות הקטנה של הדגם, ה-ID4, לצד אאודי Q4 e-tron.
ID7 מציבה עצמה, גם תמחירית, גבוה מחלק מהמתחרים כמו BYD Seal, יונדאי איוניק 6, אקספנג P7 או זיקר 001, ובשורה אחת עם אלטרנטיבות-פרימיום מסין כמו NEO ET5 ,או פשוט מול טסלה מודל 3 (יש שמשווים אותה אפילו מול מודל S הגדולה יותר), או ב.מ.וו i4.
הדגם הבכיר שנבחן כאן, GTX, מסמל בפולקסוואגנית, שמדובר באחד מתוך קו הדגמים הספורטיביים, החשמליים וכפולי ההנעה.
פולקסוואגן VW ID7 GTX – עיצוב חיצוני, מימדים
עיצוב ה-ID7 עגלגל ואווירודינאמי, ולא מפתיע שנתון מקדם הגרר נמוך באופן מרשים- 0.23cd.
בחזית יחידות תאורת המטריקס לד עם חתימת לד דקה מעליהם, ופס לד דק ולבן המחבר ביניהן.
לפגוש עיצוב דומיננטי וכמו בכלי רכב חשמליים רבים - החזית אטומה לחלוטין. על מכסה המנוע קווי אורך המתכתבים היטב עם פסים דומים בדופן המרכב, המקבילים אליהם.
מהצד קורות דקיקות וחופת גג וחלונות, שהיא כמעט סימטרית לחלוטין מקצה מכסה המנוע ועד לקו הפנסים שמאחור. מאחור חלונות כהים.
יש כאן חישוקי 20" מושחרים (בגרסה זו), ובמפתיע הם לא נראים מגודלים, אולי בגלל שמרכב ה-ID7 פשוט עצום.
מאחור יחידות תאורה צרות ומפוקסלות, עם קו לד אדום וצד המחבר ביניהן, במרכזו סמל VW מואר באדום, ונוצר כאן מראה של מעין גרף; מעבר לכך ישנם ספוילר גג, כיתובי GTX (ומשום מה, ללא כיתוב שם הדגם ID7), ופס שחור ורוחבי בפגוש, עליו טקסטורות של מעוינים.
כאמור, ה-ID7 גדול מכפי שהוא נראה על הכביש. אורכו 4.96 מ', רוחבו 1.86 מ' וגובהו 1.53 מ'. מרחק הסרנים עומד על 2.97 מ' נדיבים.
פולקסוואגן VW ID7 GTX – עיצוב פנימי, הנדסת אנוש, איכות חומרים
כבר מהתמקמות ראשונית במושב הנהג המרווח ורב המצבים והכיוונונים, לצד טריקת דלת חסונה אך חרישית (כך גם פתיחת חלונות הצד), ניתן להבין שפולקסוואגן יורה גבוה אל עבר שוק היוקרה, כיאה לדגם שהוא בגדר העילית שלה;
ה- ID7 שמה דגש רב על נוחות ואיכות, וזה ניכר ממגע בכל משטח, ידית או כפתור מסביב, שם תפגשו, ברוב המקרים, חומרים איכותיים ורכים.
לצד אוורור, חימום, עיסוי וכוונון חשמלי רב מצבי, כולל הרחבת קדמת המושב, המושבים הקדמיים כוללים כיתוב "GTX" ועטופים בזמש/ אלקנטרה בשילוב עור. הם נעימים מאד למגע וניתן להגיע בקלות לתנוחת ישיבה מעולה.
רמת הגימור הבכירה GTX מקושרת אסוציאטיבית ל- GTI, האייקון האגדי והספורטיבי מבית, וכנראה שלא רק אצלי, אלא גם בקרב מהנדסי פולקסוואגן, שהקפידו על פונט וצבעים דומים, במיוחד בכיתוב שבתחתית ההגה הקטום, וגם על תפרים וקווים אדומים ברחבי תא הנוסעים.
על ההגה שני משטחים גדולים בשחור מבריק, עליהם כפתורי לחיצה, מגע והסטת אצבע, לתפעול הפונקציות השונות. הם הרבה פחות נוחים לתפעול מאלה המותקנים בטיגואן החדש למשל, שנבחן כאן לאחרונה, וחבל.
מעבר לכך, מאחורי ההגה בולטים בהיעדרם, ובאופן תמוה למדי, כפתורים לשם מינון הבלימה הרגנרטיבית, וזו האחרונה ניתנת להפעלה ידנית חד מצבית, רק לאחר העברת ידית ההילוכים שלצד ההגה מ-D לB ; היצרן טוען לבלימה רגנרטיבית אוטומטית בהתאם לדרך ולמהירות, רק שהיא לא עוצמתית מספיק בנהיגה עירונית, בטח לא למי מבינכם שרגיל ל"נהיגה בדוושה אחת".
בקונסולה המרכזית הצפה תאי אחסון גדולים, משטח טעינה אלחוטית, שקעי טעינה, מחזיקי כוסות ומכסים נגללים. לרוחב הדשבורד טקסטורות מעניינות, שמשתלבות היטב עם תאורת האווירה המגוונת והעשירה שבתא הנוסעים.
במרכז ישנו מסך חדש בגודל 15", שאמנם שופר מהותית לעומת קודמו וכולל התממשקות אלחוטית לניידים, רק שעדיין, הוא דחק את פתחי המיזוג המרכזיים למקום נמוך מדי, וכעת הוא שולט ביותר מדי פונקציות שהייתם רוצים למצוא בתפעול פשוט באמצעות כפתורים, כמו למשל כיוונון פתחי המיזוג; מסובך לכוון אותם למקום הרצוי, קל מדי לכבות את הפעולה של חלק מהם בשוגג, זה פשוט לא נוח.
במסך הראשי תמצאו כמה קיצורי דרך יעילים בסרגל עליון ותחתון וגישה מהירה לרוב הפונקציות, וגם הגרפיקה והצבעים עשירים. מתחת למסך תפעול הווליום והטמפרטורה בהסטת אצבע, גם הם נוחים הרבה פחות מכפתורים סטנדרטיים, ודורשים הסטת מבט.
תפעול נוסף שהפך מסורבל, וללא סיבה, הוא הויתור על צמד כפתורים לתפעול החלונות שמאחור, והם מתופעלים כעת על ידי אותם הכפתורים של החלונות הקדמיים, אחרי שלחצתם על הכפתור (מגע)- Rear. הלחיצה עליו לא מדויקת, בטח לא כמו כפתור לחיץ, היא לא תמיד עובדת או שהוא נלחץ בשוגג; יותר מדי פעמים תמצאו עצמכם מורידים חלון אחורי במקום את חלון הנהג.
כפתורים אלה, כמו כיוון פתחי המיזוג, נראים כפתרון מגושם ומיותר לבעיה שמעולם לא היתה; כך גם פאנל תפעול התאורה הראשית והפשרת האדים מהחלונות, שבשנים האחרונות מתופעלים ברכבי הקבוצה באמצעות כפתורי מגע שמחייבים ניחוש או מבט ממוקד וממושך מדי, ולא בלחיצה מוחשית.
תצוגה עילית מפורטת ורחבה ממוקמת על השמשה הקדמית, והיא בעצם מהווה השלמה / תחליף למסך הנמוך והקטן של לוח המחוונים. היא כוללת גם מציאות רבודה, לרבות סימון התנועה מסביב ומלפנים, וכיווני ניווט.
עם תצוגה מוקרנת כה מפורטת, כוונת המשורר היא שהנהג ישאיר את עיניו על הכביש כמה שיותר, ואפילו הכפתורים שעל ההגה (view) מתייחסים להקרנה העילית ולא אל לוח המחוונים.
החשיבה כאן מבורכת, רק שכאמור, היא לא תמיד מתכתבת עם תפעול של שאר המערכות, שדורש התעסקות רבה ומסוכנת מדי עם המסך המרכזי, גם בעת הנהיגה.
---
מאחור הנוסעים יזכו למרווח נאות בכל אספקט (רגליים, כתפיים, ראש), גם מבוגרים, עם רצפה שטוחה לטובת הנוסע האמצעי, בקרת אקלים עם אזור נוסף ושקעי טעינה.
המושבים עצמם נוחים ובגג יש חלון פנורמי שהופך ממצב שקוף לעכור במשיכת אצבע ליד המראה הפנימית.
יצוין כי בימים חמים פתרון זה לא באמת צפוי להחליף את היעילות שיש בכיסוי גלילה פנימי פשוט ואטום לשמש, שנעדר מהמפרט כאן.
הדלת החמישית חושפת תא מטען ענק ועמוק בנפח 532 ליטרים, משני צדדיו תאי אחסון קטנים תחומים ברשתות, ורצפתו ניתנת לכיוון לשני גבהים, לקבלת מפלס הטענה גבוה או נמוך; סף ההטענה נוח יחסית, ודלת התא מתופעלת חשמלית, גם באמצעות הרגל.
פולקסוואגן VW ID7 GTX – אבזור, מחירים
דגם ה- ID7 מוצע ב-3 רמות גימור, מ- Pro, לו הנעה אחורית, מנוע אחד ומחירו 322,900 ₪, דרך Pro S המאובזר יותר (357,900 ₪) ועד לגרסה הבכירה, הנבחנת – GTX, שהיא גם בעלת צמד מנועים והנעה כפולה, ומחירה 402,900 ₪, לפני רישוי ומערכת איתור.
האבזור כולל כניסה והפעלה ללא מפתח, מצלמות 360 עם מבט עילי וחיישני חנייה מסביב, סייען חניה, בורר מצבי נהיגה ותאורת אווירה עם 30 גוונים.
גרסת Pro S תשדרג לכם את חווית השמיעה עם מערכת מבית הרמן קרדון (והיא אכן מצוינת!), כאן תקבלו גם גג פנוראמי חכם כאמור, עם מצב שקוף או עכור בהתאם לצורך, אוורור למושבים הקדמיים וחימום לאחוריים הקיצוניים, וגם מתלים אדפטיביים.
מבחינת רמת הגימור, גרסת ה-GTX מוסיפה בעיקר חבילות עיצוב והשחרה המיוחדים לה.
פולקסוואגן VW ID7 GTX – בטיחות
למרות פער של 2 כריות אוויר, הקיימות רק ברמות הגימור האמצעית והבכירה, להן 9 כריות ולא 7, שלוש רמות הגימור זכו לציון בטיחות 7 מתוך 8.
יש כאן בקרת שיוט אדפטיבית, שמירה על נתיב ומרכוז, בלימת חירום- גם בפני הולכי רגל או רכב דו גלגלי, זיהוי רכב בשטח מת ומניעה אקטיבית מפני התנגשות, בלימה אוטומטית בנסיעה לאחור, התרעה על היסח דעת נהג, שליטה אוטומטית באורות גבוהים ומניעת פתיחת דלת בעת תנועה חולפת.
פולקסוואגן VW ID7 GTX – מנועים, הנעה, צריכת חשמל וטווחי נסיעה
שלא כמו בגרסאות כפולות הנעה וכפולות מנועים אחרות שראינו וחווינו בתעשייה, גרסת ה-GTX חזקה אמנם מהגרסאות האחרות של ה-ID7, אך הפערים מולן בהספק, במומנט ובביצועים בפועל – אמנם קיימים אך אינם אדירים, או כאלה ה"משנים את כללי המשחק".
צמד מנועי ה-GTX מפיק פה 340 כוחות סוס במשותף (286 בשתי הגרסאות האחרות), והמומנט עומד על 57 קג"מ (לעומת 55).
גרסת המנוע הבודד מציגה 2 ורסיות של סוללה, התאוצה מעמידה ל-100 קמ"ש עומדת על 6.5 ו-6.6 שניות. זו שב-GTX מתקצרת ל-5.4 שניות. המהירות המרבית של כלל הגרסאות מוגבלת ל-180 קמ"ש.
בגרסת הכניסה יש סוללה בקיבולת של 82 קווט"ש, זו שמעליה שמציגה טווח ארוך יותר – מצוידת בסוללה בקיבולת 91 קווט"ש, כשזו האחרונה משמשת גם את ה-GTX.
טווחי הנסיעה המקסימליים והמוצהרים פר טעינה בשלוש הוורסיות, מדברים על 609, 651 ו-542 ק"מ, בהתאמה.
בפועל, במבחן שנערך בתנאים המשלבים שיוט ממושך בכבישים מהירים, טיפוס הררי ולעיתים מענג בכבישי שוויצריה הקטנה והכרמל וגם זחילה עירונית, נצרכו 90 אחוזי סוללה לפני טעינה ואחרי נסיעה כוללת של 370 ק"מ, וזה אומר שניתן להגיע לטווח ריאלי של כ- 420 ק"מ לטעינה;
יחד עם זאת, נהגים עם רגל קלה על הדוושה יוכלו להתקרב לכ-450 ק"מ, שהם עדיין די רחוקים מאותם 542 ק"מ מוצהרים.
פולקסוואגן VW ID7 GTX – נוסעים
ה-ID7 דואג לספק אווירת פרימיום סאלונית כבר עם כניסה ראשונית. צמד המנועים יופעלו על ידי לחיצה על כפתור הסמוך להגה, או על ידי לחיצה על הבלם.
בידוד הרעשים פה מעולה, בכל כביש ובכל מהירות, ורמת הנוחות נשמרת לא רק בעיר, אלא גם בשיוט ארוך בכבישים מהירים. המרווח גדול לכלל הנוסעים.
קורות A דקות וחלונות גדולים נותנים תחושת שליטה טובה בנעשה סביב, והמתלים האדפטיביים מאפשרים נסיעה נעימה למדי, עדיין, כיול ספורטיבי וחתך נמוך בצמיגי הענק שכאן - שומרים מפני נסיעה רכה מדי ונדנודי מרכב.
המתלים משככים היטב שברים קטנים בכביש, היותר גדולים מורגשים, אך לא באופן בולט או חריג. המצלמות באיכות מצוינת, והתמרון העירוני פשוט וקל, למרות המרכב הגדול.
מחוץ לעיר ניתן להתרשם מיכולת התאוצה המצוינת של ה-GTX, היציאה מהמקום מהירה וחזקה מאד, וגם תאוצות ביניים לעקיפות או סתם לשם הגברת קצב מיידית - נחושות למדי, ודי מהר תגיעו למהירות גבוהה יותר ממה שנדמה, או ממה שמותר.
בכביש המפותל ניתן ליהנות מנהיגה מהירה ב-GTX, כשבורר מצבי הנהיגה עובר כאן לספורט. זוויות הגלגול זניחות, ההיגוי במשקל נכון והבלמים נושכים היטב, גם אם פעולתם הראשונית, בעיקר בעיר, רופסת מעט – ויש להתרגל אליה. ההנעה הכפולה הולכת יד ביד עם עתודות הכוח וניתן להטיס את החשמלית הגדולה הזו בקצב מהיר מאד בין העיקולים.
פולקסוואגן VW ID7 GTX – מסכמים
דגם ה-ID7 הפך להיות ספינת הדגל של פולקסוואגן. לא רק שהוא רכב הנוסעים החשמלי הפרטי הגדול והיקר בין דגמי המותג, אלא שהוא בא להחליף את אחיו לוגמי הבנזין והסולר, הפאסאט והארטאון בעיקר, שעד לא מזמן נחשבו לרכבי המנהלים הקלאסיים של היצרן.
בתור שכזה, לא מעט אחריות מונחת על כתפיו הרחבות, והא מקפיד לספק את הסחורה במובנים של מרווח ומרחב, נוחות מעולה, שקט ו- Refinement, אבזור, בטיחות, טכנולוגיה עדכנית וביצועים מרשימים.
המראה החיצוני סולידי ונאה, הגם שאינו פורץ דרך או מסובב ראשים באופן מיוחד. הוא כן מקפיד על הזהות המותגית, ואפילו הסמלים החיצוניים מוארים בגאון.
בחלק הפחות מרשים מצאתי חלק מהנדסת האנוש בסביבת הנהג כאמור, רובה מגיעה מניסיון לחדש היכן שחידוש או שינוי ממש לא נדרשים, לצד הטווח החשמלי שיכול היה להיות טוב הרבה יותר וקרוב לזה המוצהר, וגם- המחיר שהאמיר אל על. יצוין כי 2 העניינים האחרונים המצוינים (טווח ומחיר) – כנראה שאינם מפריעים או פוגעים ב"חבילת הערך" בגרסאות הפרו והפרו S.
דגם ה-ID7 ראוי מאד ומהווה אופציה מסקרנת לכל מי שחפץ ברכב יוקרה גדול וחשמלי, שאינו רכב פנאי, השייך למותג מסורתי, שמקפיד לספק את כל התועלות שצוינו.
יחד עם זאת, נשאלת השאלה של כדאיות רמת הגימור GTX הנבחנת, לעומת אחיו הצנועים יותר – ה-Pro וה- Pro S.
ה-GTX מתומחר יקר מהן בעשרות אלפי שקלים, תוך שהוא מציג אלטרנטיבה ספורטיבית יותר, רק שהפערים בהספק ובביצועים לא בהכרח "עושים שכל" במבחן התמורה;
ה-GTX מגיע עם הנעה כפולה, עם 2 מנועים, ומצליח לשייף לעומתן כשנייה במיאוץ מעמידה ל-100 קמ"ש, לא רק בשל תוספת הסוסים, אלא בשל זינוק מוצלח יותר המתקבל מיותר אחיזה של יותר הגלגלים המניעים, מבלי לאבד זמן וגומי יקר בהאצה. יחד עם זאת, טווח הנסיעה פר טעינה נפגע באופן ניכר בשל אלה, וזה לצד מחיר הקנייה הגבוה של ה-GTX.
דגמי הפרו של ה- ID7 לא נבחנו על ידינו, אך יש סיכויים לא רעים שבמכלול השיקולים, דווקא בהם ממתינה לכם הצעת ערך מפתה יותר מה-GTX.
VOLKSWAGEN ID7 GTX AWD
מחיר (₪) | 402,900 |
אורך (מ') | 4.961 |
רוחב (מ') | 1.862 |
גובה (מ') | 1.533 |
בסיס גלגלים (מ') | 2.971 |
משקל עצמי (ק"ג) | 2,328 |
נפח תא מטען/ כשהמושבים האחוריים מקופלים (ל') | 532 / 1,586 |
מרווח גחון (ס"מ) | 14.9 |
טווח נסיעה לטעינה מלאה (ק"מ) (מוצהר/ ממוצע מבחן) | 542 / 420 |
הספק מנועים (כ"ס) | 340 |
תאוצה 0-100 קמ"ש (שנ') | 5.4 |
קיבולת סוללה (קווט"ש) | 91 |
משך טעינה ביתית AC (0%-100%)(דק') | 555 |
משך טעינה מהירה DC (10%-80%) (דק) | 26 |
קצב טעינה מקסימלית (מהיר DC/ ביתי AC) (קווט"ש) | 200 / 11 |
משך אחריות כללית (שנים / ק"מ – המוקדם מביניהם) | 3 / 100,000 |
משך אחריות על מערכת חשמלית (סוללה) (שנים / ק"מ – המוקדם מביניהם) | 8 / 160,000 |